Szociális tűzifa támogatás

2018-11-07 11:29:00

Kőröshegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól szóló 12/2018. (X.29.) számú rendeletének célja, hogy Kőröshegy településen élők részére támogatást nyújtson szociális rászorultsága alapján, tekintettel a törvényi felhatalmazásra. Meghatározza a természetben nyújtott egyszeri tűzifa juttatást, mint rendkívüli települési támogatást, az ellátási forma jogosultsági feltételeit, és az igénylés, odaítélés menetét.

E rendelet hatálya kiterjed Kőröshegy község közigazgatási területén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező állampolgárokra, akik életvitelszerűen a településen tartózkodnak.

A támogatás feltételei, mértéke

2. § (1) Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete szociális célú tűzifát, mint természetbeni támogatást nyújthat annak a személynek, akinek
a./ családjában az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 270 %-át (jelenleg 76.950 Ft) nem haladja meg, és az Szt. 4. § (1) bekezdésének b) pontja szerinti vagyonnal nem rendelkezik.

(2) A támogatás elbírálásánál előnyben kell részesíteni azt, aki:

a) aktív korúak ellátására, időskorúak járadékára jogosult,
b) települési támogatásban részesül, vagy
c) halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevel,
d) családjában gyermek, gyermekek eltartásáról gondoskodik,
e) egyedülélő
f) 2017. évben tűzifa támogatásban nem részesült.

(3) A tűzifa támogatás ugyanazon lakott ingatlanra háztartásonként egy jogosultnak állapítható meg, egy fűtési idényben csak egy alkalommal, kizárólag természetbeni ellátás formájában, legfeljebb 5 m3 mennyiségben függetlenül a lakásban élő személyek számától.

A kérelmeket 2018. november 14. napjáig lehet benyújtani a Kőröshegyi Közös Önkormányzati Hivatalban (8617 Kőröshegy, Petőfi Sándor u. 71.).

A kérelmek elbírálásáról Kőröshegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének Humán Bizottsága dönt.

A kérelem nyomtatvány innen letölthető, valamint személyesen kérhető a Kőröshegyi Közös Önkormányzati Hivatalban. További tájékoztatást Gulyás Katalin ügyintézőtől a 70/686-5738 telefonszámon lehet kérni.
Szociális ellátások
További hírek >>
 
Oldal nyomtatása
 
 
 
 
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss információkat kapjon községünkről:
 feliratkozás    leiratkozás
 
Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.


© Copyright 2007 - Kőröshegy Község Önkormányzata - minden jog fenntartva
Impresszum // Oldaltérkép // Adatvédelmi nyilatkozat
Website made by: GrApixx Design Studio